Bilder från dagen...


Besök hos Monica

Idag har vi varit på äventyr i Lista skogen med Monica och hennes Basenjis. Ayala hade jätte skoj och det var inte så farligt blött och slaskigt. Feie fick också följa med och det gick okej, hon hetsade upp sig en del men det var nyttig träning för henne.

Efter prommenaden så åkte vi hem till Monica och fikade och tog fina bilder på Ayala. Så klart så glömde jag kvar kameran i hallen men Monica hade en som tur var så nu väntar jag på att få korten så kan jag lägga upp dom här :)

Ayala och Monicas Noni busade för fullt så nu ligger en mycket trött lill-tjej och sover i soffan hemma. Skönt med lite lugn och ro ;)

Monica går just nu en kurs för Gerard O'Shea och visade lite bra tips på hur vi ska träna inför utställningarna som kommer nu framöver. Ayala var väldigt snabb på att plocka upp vad hon skulle göra så det ska tränas för fullt här hemma framöver :) Fick också låna ett jätte fint utställningshalsband som passade perfekt så vi ser fina ut i ringen :)

Ska sätta mig och kika på lite inofficiella utställningar nu i april-maj, jag och syrran ska försöka komma iväg tillsammans. Det ska bli skoj.


Lägger som sagt upp lite bilder så snart jag får dom :)

*kramar* från Ransta

Hästar, hundar och småttingar!

Idag åkte jag, Fredrik och hun darna till Västerås och plockade upp mormor för att sedan åka och hälsa på Sofie, Peter och familjen. Både Thea och Linnea, Sofies plastbarn, var där och vi tog roiliga bilder på dom när dom hoppade med pulkorna.

Sen åkte jag och Sofie till stallet för att rida. Vi tog med oss Ayala för lite nyttig miljöträning och hon var super duktig! Blir alltid lika imponerad över hur bra hon tar nya miljöer och situationer., det var både hästar hundar och människor men hon var hur cool som helst.

Jag och Sofie red Helix i ridhuset så nu är mina muskler helt DÖDA! Men det var det värt, saknar ridningen så himmla mycket!


Efter det åkte vi tillbaka, gick en sväng med alla fem hundarna och åt lite lunch. Innan vi visste ordet av så var klockan mycket och det var dags att åka hemmåt. Nu måste jag sova, ska jobba i morgon men hinner iaf lägga upp lite bilder.

God natt!


Badtajm :)

Idag var hundarna och vi på Strömsholm för Feies simträning. Jag har beslutat att börja simma Sune också samtidigt för att han ska bygga lite muskler inför Agilitysäsongen. Han var jätte duktig även om det kanske inte var jätte poppis :)

Passade på att ge Ayala hennes första dusch. Det var inte sä jätte poppis i början även om hon bara försökte flytta sig från vattnet utan någon särskild rädsla, men efter att ha blivigt mutad med lite levergodis så stod hon snällt stilla medans matte schamponerade och sköljde av. Sp nu är alla tre hundarna rena och fina.

På kvällen fick Ayala förja med mig på mitt ACoA-steg möte hon Michaela där hon gick och plockade krukväxt-löv från marken och sen somnade snällt i mitt knä. Hon är precis som Feie och Sune otroligt lätt att ha med bort så det är jätte skönt.

Hon åkte själv i buren i bakluckan men sa inte ett pip utan la sig direkt till rätta. Hon är så duktig vår tjej :)

Idag fyllde lilla Vilma 2 månader!! Grattis grattis, tänk vad tiden går fort! I morgon ska vi och mormor åka och hälsa på, det var verkligen på tiden. Känns som en evighet sen vi sågs sist.

Då ska det tas nya bilder på Vilmsan, njut av dessa på hundarna så länge :)Grattis Ayala 3 mån!

Grattis till Ayala och hennes syskon som idag blir 3 månader!

Dagen har betsått utav Ledarskapskurs fram till kl 15, sen hem och en tur till Sala med hundarna. Vi körde lite miljöträning i en hundgård där vi träffade en trevlig Samojed hane. Sen hem igen där vi har besök inför Melodifestivalen kväll.

Just nu sitter alla och tittar på Hajar som hajar så ska återgå till det :)


*kram*

Härlig dag

Idag har det varit en riktigt trevlig dag, fick lite sovmorgon med både hundar och pojkvänn för en gångs skull.
Sen frukost och promenad i solskenet med hela familjen. Ayala är riktigt duktig på prommisarna, hon varvar att gå lös och i koppel och på inkallning är hon jätte duktig. Hon och Sune har tagit för vana att busa sista biten fram till huset när vi släpper dom, då drar dom iväg som vildar :)

Efter prommenaden så lekte vi lite i snöhögen utanför huset och sen gick vi in och började riva lite i köket.
Vi planerar ju att riva en vägg och bygga om hela köket så nu börjar det bli dax att sätta igång.
Väggen var tätat med gammla tidningar och vio hittade till och med en med datum på, 1916!!! Den biten ska vi spara och rama in till nya köket.

Nu är det i alla fall fint och dammigt i hela köket så hundarna är  för tillfället portade, inte jätte poppis kan jag säga :)


I kväll var jag på första första mötet på min L1 kurs (Ledarskapsutveckling) som jag går för att bli Agilityinstruktör, mest genomgång av Studiefrämjandet och deras arbete idag men i morgon blir nog mer intressant.

Nu måste jag snart sova för kursen börjar redan kl 9 imorgon.

God natt!


Milstolpar och helgplaner...

I morse så gjorde Ayala sin första större milstolpe tycker jag! hon bad om att få gå ut och bajsa :)
Efter frujosten så gick hon fram till ytterdörren, vände och gick tillbaka tills jag kom, då satte hon sig vid dörren tills jag öppnade och då gick hon ut, kissade och bajsade och sen sen in och sitta fint på mattan i väntan på en godis :)
Det är lång väg kvar men ett stort steg på vägen, matte var SÅÅ stolt :)

Sune har börjat slappna av mer och mer nu också, jag tror han har insett att hanh inte måste tävla om uppmärksamheten och att han inte har blivigt utbytt så nu leker han och Ayala ofta, speciellt ute, och dom har jätte roligt ihop. Det är skönt att få hjälp med att aktivera henne så tack för det Sune.


I morgon ska jag på agilitykurs utan hund i Norberg med Annica Aller som ska vara väldigt duktig, det ska bli skoj :)

Här kommer några foton som Fredrik syster Sofie har tagit! :)


RSS 2.0