Utställning i Åkersberga

Nu har vi kommit hem från Ayalas andra utställning på Greyhound Parken i Åkersberga.
Tanken var att Sofie skulle med med sin mops Laban men han lyckades skada ögat allvarligt två dagar innan och ligger nu inne på Ulltuna i Uppsala och kämpar för att få behålla sitt öga. Hur mycket otur får man ha???!!!


Sofie följde ändå med och tog med sig Sunes bror Biffen som sällskap så det var trevligt.
Vi hade tur med vädret också och Ayala skötte sig mer än exemplariskt. Hon mötte samma tik som sist, Mimmi från Senjisfinx, men den här gången blev det revansch!!! Ayala charmade domaren och kammade hem en första plats med ett HP och fick då möta "Angus", en import från Skottland som är född på samma dag som Ayala :)
Där gick hon bet med slutade med att bli BIM (bästa valptik) i sin ras.

Jag är mer än nöjd, speciellt som hon skötte sig så bra inne i ringen.
Jag lyckades även funda två täcken, ett regntäcke och ett vinter (ja, att växa i till nästa vinter) plus en sån där ihopfällbar stol som är perfekt att ha på utställningar.

Här kommer i alla fall dagens utlåtande:

"Feminin helhet. Trevligt utrycktsfullt huvud och uttryck. Bra hals och rygg, väl ansatt svans. Normala vinklar, tillräcklig bröstkorg. Sunda rörelser. Utmärkt temprament, väl visad."


Efter utställningen så åkte vi till lillasyster Josse som har fixat sig en underbar etta i Kungsängen, där fikade vi och sen åkte jag och lämnade av syrran, Vilma och Biffen, sen bar det av mot Sala.
Vi hade nämligen bestämt träff med Camilla och hennes vovvar plus en bekant till dom. Vi gick en skön prommenad där hundarna sprang som dårar ute på åkrarna. Tyvärr lämnade jag kameran i bilen och var för lat för att gå tillbaka för att hämta den annars hade jag kunnat få många fina bilder på buset :(

Nu är vi hemma och helt slut efter dagens äventyr...

Nu vill Ayala berätta lite mer om dagen med lite bilder. Under tiden så håller vi tummarna för stackars Laban och hans öga!

*kram*Negativa vibbar...

Ibland undrar jag om det är något i luften, någon sorts negativ energi runt mig och dom jag känner.
Ta bara min syster Sofie som förlorade sin son Victor, och inte nog med det utan deras hundar har haft alla möjliga sjukdommar som ögonskador mm både under och efter victors sjukdom. Ungefär ett halvår senare så förlorar vi vårat barn i ett missfall. I samma veva så förlorade en av mina nära vänner sin älskade hund i cancer, vi får reda på att Feie har en obotlig ryggskada som kräver livslångmedicinering. Några månader senare så sliter hon upp sin klo och tvingas gå på ännu mer mediciner ända tills den ödesdigra dag då hon halkar i trädgården så illa att korsbandet går av och vi måste ta bort henne. Inte mer än några dagar går så får vi höra att några av våra närmaste vänner har fått ta bort sin hund, också på grund av en olycka i trädgården.... och nu senast så fick jag reda på att Ayalas uppfödare har fått låta sin gammelhund somna in...


Visst, det kan vara en ren tillfällighet, men ändå! Så mycket död, smärta och sorg...


Jag tänder ett ljus, inte bara för Feie och Victor utan för alla er som förlorat någon ni älskar!Lite blandat...

Har inte orkat skriva på ett tag, har hänt mycket men vet att så fort jag sätter mig ner för att sammanfatta så flyger tankarna till Feie och hur fruktansvärt mycket vi saknar henne....

Huset är tomt utan våran stora lufs, hennes säng gapar tom men vi har inte haft orken att ta bort den riktigt än.

Det är tur att vi har dom små som ständigt piggar upp oss med sina upptåg och lustigheter.
Varje morgon väcks vi av att Ayala kommer upp till oss och vill bli kelad med och sune kommer och ska pussa oss, sedan övergår han till att tvätta Ayala i ansiktet och öronen medans hon gnager på hans tass eller någon annan kroppsdel hon kommer åt.

-------------

Lördagen den 1a Maj var vi på Ayalas första utställning i Enköping. Vädret hade mycket att önska med iskalla vindar hela dagen och ingen sol men hundarna skötte sig utmärkt. Sofie och hennes Mops Laban fick BIR (Bäst i Ras) i öppna klassen och gick vidare till Best in Show, dock utan placering men vi var jätte nöjda. Han fick jätte fin kritik så mer kunde vi inte önska från utställningsdebuten.

Ayala kom tvåa i sin klass men fick ett superfint omdömme och ett HP (hederspris), så här sa domaren:

"En mycket tilltalande tik med mycket vackert huvud och uttryck. Lagom stora öron, välformade ögon, bra hals och stark rygg. Kunde ha något bättre sluten svans. Lång bröstkorg, bra med och tassar, bra hylla, Rör sig mycket elegant, mycket trevligt temprament."

Svansen hängde eftersom det blåste så men det kan man inte göra något åt så vi är supernöjda med det omdömmet. Framför allt så skötte hon sig exemplariskt även om vi skulle kunna träna på att stå lite snyggare. Nästa utställning blir nu på Söndag i Åkersberga och då tävlar vi mot samma tik som vann i Enköping så förhoppningsvis revansch :)

-----------

Lilla syster Josse kom hem från Indien på onsdagen så dagen efter så åkte vi och träffades i Enköping, hon, jag, Sofie, Vilma och alla hundarna. Först blev det prommis i parken och sen besök på Victors favoritcafé Tant Gredelin. Ingen av oss hade varit där sen Victor gick bort men det var trevligt att skapa nya fina minnen med Vilma.

-----------

Annars har dagarna spenderats på hundklubben, i trädgården och ute med hundarna (bortsett från när man jobbar förstås). Vi har målat nya pallkragar så i måndags så åkte jag till Sala och köpte 600 liter jord som jag först släpade ut i bilen och sedan vidare hemma ner i pallkragarna. Tungt som s***n och när jag var klar så var kragarna inte ens halvfulla. Suck, så nu blir det till att fixa mer jord snart.

Sen är det dags att plantera, i år blir det sallad, morötter, ärtor och bönor, lök, rödbetor och lite annat som jag har glömt att jag köpt :)

Har även beskurit rosorna och vet inte om jag har gjort rätt eller inte men det visar sig senare i år, hoppas jag inte dödat dom bara :/


Nu får ni njuta av lite blandade bilder från den senaste tiden!

*kram*Husse och matte saknar dig älskade Feie!!!!


RSS 2.0