Basenjipromenad

Idag har det varit en underbar dag från början till slut.

 

Igår kom syrran över och vi drack vin, åt oxfilé och tittade på film.

Idag gick vi upp tidigt, packade matsäcken och begav oss till Västerfärnebo för en basenjipromenad i solskenet.

Temperaturen låg strax under minus strecket och vi var 17 människor, 14 Basenjis och en mops och en griffon som begav oss i konvoj mot vårat vandringsområde.

 

Vi startade vid en vacker sjö och begav oss in mot skogen.

Turen gick i skog och mark, först längst med skogsvägar, sedan in i skogen på stigar för att sedan gå över till att gå off-road, förlitandes på vår eminenta guide :)

Hundarna hade superroligt och sprang och busade som bara den. Ayala och Laban skötte sig jätte bra och höll koll på oss fast det var så mycket annat spännande runt omkring.

Laban och en massa Bansenji-rumpor :)

 

När vi hade gått ca 1,5 timme så stannade vi för första fikarasten vid en mo som sträckte sig så långt ögat nådde, där hade dom sett Björn flera gånger och det var också en populär häckningsplats för fåglar.

Vi fick dock inte se något spännande men fikat var gott :)

Det var fortfarande minus grader så vi rörde oss snart vidare genom skogen. Nu började det bli mindre stigar och mer skog och det var väldigt sankt på flera ställen. Då gällde det att hoppa från tuva till tuva för att undvika blöta fossingar eftersom varken jag eller Sofie tagit på oss stövlar. Sofie lyckades trampa fel och blev blöt halvvägs upp på benet. Som tur var så närmade vi oss nästa fikaställe, mitt imellan två vackra sjöar mitt inne i skogen.

Där slog vi oss ner i mossan i en glänta och njöt av solen, kaffe och kanelbullar. Underbart!

Härifrån började vi dra oss tillbaka mot bilarna men först fick hundarna gå ner och drick vid sjön.
När vi väl var tillbaka vid bilarna så hade vi varit ute i 5,5 timme och solen hade strålat hela tiden.
Vi hade verkligen JÄTTE trevligt och hundarna med så jag hoppas kunna vara med på fler sådana här promenader i framtiden.

Självklart hann vi med ett gruppfoto innan vi begav oss hemmåt för att sedan åka vidare till Västerås där vi skulle äta middag med mamma som varit barnvakt till Vilma hela dagen.

När vi kom till mamma så fick vi supergod mat, ungsbakade rotfrukter och Fransyska och hundarna var helt slut efter dagen. Vilma var pigg och glad och ville busa med farbror Sune. Ayala däckade på Vilmas filt och efter maten så däckade vi alla tre i soffan. En underbar dag helt enkelt :)


RSS 2.0