In i vecka 28, endast 12 veckor kvar...

Oj vad fort det går, snart är det jul och det är bara 12 veckor kvar till förväntat förlossning.

Känner mig fortfarande inte tung fast det är lite svårt att ta sig upp och ner ibland, eller att sätta på strumpor/skor/koppel på hunden osv. Börjar känna av lite mer krämpor, exempelvis smärtor framme i bäckenet, ryggont och jag har börjat sova riktigt dåligt. Men annars bra. Orkar fortfarande jobba och gå ut med vovven.

Idag var jag och Ayala på adventspromenad på Västerås Kennelklubb, 10+ och regn fick vi. Det känns att julen närmar sig :) Efter det åkte vi till mamma och åt smörgås med julskinka och tände adventsljus, så liiite julstämning, knappt...

Idag går vi in i vecka 28, så här säger dom om det:

Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!
Eftersom det inte verkar bli nån vinter i år så får man mysa med dom man älskar i soffan istället :)

Promenad i Sala

Idag styrde jag och Ayala kosan mot Sala för en promenad med lite härligt hundfolk.
Trodde inte vi skulle bli så många men tillslut var vi 8 hundar och lika många människor som begav oss från Lärkan i Sala och satte sikte på gruvområdet. På vägen plockade vi upp Carina med hennes 4 greyhounds så då var vi 12 hundar!

Ayala var näst minst i gänget och tyckte att det var liiite läskigt ibland med dom stora hundarna, men hon skötte sig jätte bra och fick vara lös överallt förutom vid vägar och hus så äntligen fick hon chansen att busa och rusa av sig!

Vi stannade till vid "hägnet" en hundgård vid silvergruvan, där alla hundarna fick busa av sig innan vi fortsatte mot Finntorpsbrottet. Två hundar med ägare avvek vid hägnet så då var vi 10st kvar.


Väl framme vid brottet så låg dimman stilla över vattnet. Vissa hundar valde att bada trots temperaturen, helt galet tyckte Ayala :) Vi människor fikade och hundarna gjorde sitt bästa för att få smaka dom med :)


Allt som allt så var det en jätte trevlig tur, hoppas vi kan vara med snart igen!

Här kommer lite bilder :)

Nästan hela gruppen, vi väntar bara på några eftersläntare :)

Vi möter upp Carina med hennes gäng

En armé med hundar på väg :)

Dags för bus i hägnet. Ayala sätter fart...
Dags för bus i hägnet, Ayala sätter fart...

Endast 9månader gamla Atlas är lycklig över att få springa lös med kompisarna :)

Framme vid brottet

"Är ni inte riktigt kloka?!" säger Ayala

"Iiiiih!!! Inte skvätta på MIIG!!"

"Bäst att fly illa kvickt!"

Fr.v: Scooby, Laban och Atlas. Atlas njuter av vattnet trots kylan :)

Fika på stranden
Hoppfulla hundar :)

Dagens minsta deltagare fick passa sig när dom stora hundarna kom dundrande

10 hundar och 4 människor är nog så svårt att få med på bild :)
Men vi lyckades rätt bra ändå!


Tack alla för en jätte härlig dag!!!


Viltspår

Jag och Ayala fick prova på viltspår för första gången tack vare Eva i Skolsta, samt Susanne som tipsade mig :)

Viltspår går till så att ett spår läggs med blod, som i det här fallet lades ut med hjälp av en senapsflaska, i skogen och där målet tillslut är en rådjursklöv som hunden ska hitta. Ska simulera att hunden följer spåret av ett sårat djur.

Första spåret var rätt enkelt och rakt och det klarade hon galant. Nästa spår var längre och svängde en del, det var lite svårare men även det klarade hon av. Tro att hon var stolt när hon hittade sitt "byte" och hon ville INTE att matte skulle ta den. Det hade hon ju lärt sig vid första spåret :)

Verkligen roligt iaf och det här är något vi kommer att fortsätta med!

Här kommer lite bilder...


Ayala väntar på att få börja spåra :)

Fattar galoppen direkt...

Spårar genom storskogen

Ayala har hittat och tagit sitt byte!

"Nej! Det är MITT! Jag hittade det!!!"

"Haha! Jag vann!"

Mycket stolt tjej :)24 veckor klart, 15 veckor kvar :)

Idag gick vi in i vecka 25, har sagt det förr men säger det igen! Vad tiden flyger!!!
Mår fortfarande bra, inte särskilt tung, fast hade faktiskt gått upp nästan 1,5 kg den här veckan :)


Igår kväll så fick M känna första sparken på riktigt. Han har tidigare haft handen på magen när det har sparkat men inte lyckats känna någon. Igår fick han flera rejäla kickar så det var skoj :)

Numera sparkas det inte bara på kvällstid utan lite titt som tätt under dagens gång.


Barnet

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst. Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt: 800 gram.Vi går alltså nu in i tredje delen av graviditeten, dvs slutfasen. Februari känns fortfarande jätte långt borta men med tanke på hur veckorna svischar förbi så är det snart här.

Vi var och kolla de på vagn igen förra helgen, har hittat en vagn som verkar väldigt bra men som är misstänksamt "billig", om nu en barnvagn kan vara billig :-P

Det är Babyproffsens egna märke Baby Travel "Grizzly" som vi har kikat på. Inte hittat något negativt om den än men vi avvaktar nog ändå. Inte för att vi har några pengar att köpa för just nu ändå så :(

Skulle behöva byta bil ochså eftersom inga vagnar får plats i den vi har... suck. Pengarna bara rullar iväg känns det som. Men det löser sig nog, hoppas jag. Så här ser vagnen ut iaf :)RSS 2.0