En massa bus och sånt...

Nu var det ett tag sen jag skrev. Det har varit fullt upp här hemma och jag har knappt haft tid att sitta vid datorn på kvällarna.

Just nu ligger hundarna och sover efter att ha haft besök av Camilla och Ayalas två systrar Feather och Beenie.
Ayala har busat som bara den så nu är hon helt utslagen :) Även Sune busade en del och Feie tyckte det var jätte roligt med besöket.I tisdags så var jag och Ayala iväg och träffade Jossan och hennes katt Smilla i Uppsala. Det var Ayalas första egna utflyckt och första katt-möte så det var spännande.
Resan gick jätte bra, lite gråt i början men sen sov hon resten av vägen i sin bur. Väl framme så gick allt lugnt till, Ayala och Smilla nosade lite på varandra sen gick Ayala iväg för att undersöka köket och äta smulor från golvet :)
Allt eftersom tiden gick så blev dom mer och mer nyfikna på varandra och vid slutet av besöket så lekte dom till och med med varandra :) Så första katt-mötet blev en succé! Ayala fick till och med en present med sig hem från Smilla, en kattleksak hon tyckte var rolig.
I lördags var det ju fruktansvärt väder på kvällen men innan det blev som värst så hann syster Sofie, Peter, Vilma och hundarna komma på besök, även mamma och pappa kom med. Det var jätte trevligt, och Ayala och deras mopsvalp Laban hade jätte roligt. Äntligen nån som vill busa på riktigt med mig tänkte nog Ayala :)

Fredrik och Peter pratade kök och vi fikade och hade trevligt. Sen fick dom börja dra sig hemmåt och det var knappt att dom kom hem! ca 40km/h blev det med noll sikt och dåligt väglag. Skönt att dom kom hem säkert iaf.
Jag skulle ha åkjt till Uppsala för tjejkväll hos Jossan men ställde in då jag inte ville ge mig ut på vägarna, var nog ett bra beslut tror jag. Kom ju dit på tisdagen istället. Mamma hade ju kommit för att vara hundvakt så vi fick ha filmkväll tillsammans istället, det var också trevligt :)

Morgonen efter vaknade vi till -29,4 grader! Huuu va kallt! Då blev det inte långa promenader för hundarna kan jag säga. Dessutom hade det kommit ungefär en 3 dm snö så det blev någon timme till att skotta framför garaget.Lite blandade bilder...En härlig vecka...

Nu har Ayala varit hos oss i en hel vecka och det har gått super bra!

Hon är en härlig positiv hund med mycket skinn på nosen (på hela kroppen för den delen). Hon är intelligent och orädd och verkar ha funnit sin plats i familjen utan problem.

Hon har lärt sig "Sitt" och "Ligg" och kommer för tillfället klockrent på inkallning. Hon följer med oss på promenaderna och varvar att gå lös och att sitta innanför jackan och spana.

Igår eftermiddag var hundarna helt själva en längre stund för första gången. Mitt och Fredriks jobb gick över varandra så han åkte hemifrån kl 16 och jag kom hem kl 20. Fredrik stängde in Ayala och Sune i köket och Feie fick resten av huset, på så vis kan hon få lite lugn och ro mellan varven :)

Jag kommer hem och möts av en glad Feie och en Sune som är olyckligt instängd i köket. Men ingen Ayala? Hm, ligger hon och sover? Går in i köket och tittar. Nej ingen där. Då hör jag ett litet pip, vart kom det ifrån? Jo övervåningen såklart! Där står hon glad och väntar på att matte ska hjälpa henne ner för trappen.

Vet inte hur hon tagit sig ut, troligtvis har hon klättrat över gallret, eller hur länge hon var ute men inga "olyckor" vare sig nere eller uppe så allt verkade vara frid och fröjd :)


I går var också Monica, Ayalas ägare (http://www.yulara.se), här på besök för första gången tillsammans med sina fyra Basenjis Noni, Splash, Thella och Ruby. Ayala tyckte det var jätte roligt med besök och busade hejvilt med sina nya kompisar. När dom hade gått somnade hon utmattad men nöjd.
Vi fick lite fina bilder på lill-tjejen innan jag var tvungen att åka till jobbet.Första promenadenMin säng, mina leksaker... trött Ayala har hittat sin egen plats i köket.Feie's svans är en populär "leksak", tror inte Feie instämmer :)
Besök från Västeråsgänget


Västerås-ligan!


Snyggingen!


Update

Lovade ju att jag skulle skriva lite om gårdagen.

Vi åkte och hämtade Glow, eller Ayala som vi nu kallar henne, vid 7 tiden i Sala.
Sen bar det av hemmåt. Fredrik gick en sväng med Feie och Sune medans Ayala fick nosa runt och bekanta sig med köket. Det var lite läskigt men ju längre tiden gick så blev hon modigare och modigare.

Sen kom hundarna in och då blev det lite läskigt igen. Vi har grind till köket så dom satt båda och gnydde och ville komma in och hälsa och Ayala satt i ett hörn och morrade åt dom. Fast efter en minut ungefär blev hon nyfiken och började smyga när mare och närmare. Fast så fort Feie eller Sune rörde sig så smet hon snabbt tillbaka bakom oss.

Vi lagade mat och lät dom ta sin tid, tillslut så vågade Ayala fram och efter att ha fått hälsa med stöd av matte så blev hon jätte busig och gjorde lekinviter och skuttade framför gallret.

Då släppte vi först in Feie som var alldeles till sig, Ayala var hur cool som helst och verkade inte tycka att det var särskillt läskigt att ha en jätte hund som sniffade en över hela kroppen :)

Sen var det Sunes tur och dom fattade tycke direkt. Ayala blev överlycklig att hitta en lekkamrat i lagom storlek och dom två for runt som tokar i köket.

Vi åt middag på övervåningen och Feie och Ayala lekte kurragömma under fotöljen. Feie delade också med sig av sina ben och stod och tittade på medan lill-tjejen gnagde på ett alldeles för stort märgben :)


När det var sov-tajm så sov Ayala och Sune i sängen med oss, hon vaknade en gång under natten, då släppte jag ut henne, hon kissade och sen gick vi och la oss igen. En lugn natt helt enkelt :)

Nu ligger hon och sover efter att ha va5rit ute en  sväng med mig och Sune. Hon fick sitta under jackan och Sune springa lös. Men snart vaknar hon nog så då gäller det att vara med och släppa ut för kissning!

Fler bilder kommer snart :)


She's here!!!

Nu är hon äntligen hemma!

Jag måste gå och sova strax men vill ändå lägga upp lite bilder redan nu :)
Återkommer med mer info om den stora dagen imorgon!

Godnatt

Fler inköp

Idag beställde jag en bur på nätet, dels så är hon redan van vid bur från uppfädaren plus att det mer eller mindre är ett måste när man är ute och tävlar på utställningar och liknande.
Hittade en riktigt bra på www.granprix.se.

Idag åkte Josse så nu väntar jag ivrigt på första rapporten från Indien!

*kram*


Bur från Dogman med skål

Nya sängen :)

Snart dax... för många saker.

Snart gäller det...

Snart:

- Åker lilla syster Josse till Indien för att volontärjobba med barn i en by.
Jag hoppas hon förstår hur stolt jag är över henne och att jag förväntar mig många fina bilder med nya kameran :)

- Kommer vår lilla valp äntligen hem, förmodligen redan nästa torsdag om det passar för Camilla.


Vi har börjat handla och fixa hemma för att göra hemmet så valpvänligt som möjligt.

Inköpt:

- ToaLätt (strö)

- Vatten och matskål

- Leksaker

- MASSOR med tuggben i olika typer och storlekar. Valptänder kliar och alltd bra att ha saker man FÅR tugga på i huset. :)

- Bitter-spray, tänkte spruta det på det mest gnagvänliga i huset som eventuella sladdar och stolsben som små valpar ikke ska äta på. Då blir det mindre nej och mer tänka själv :)

Nu är det ända vi saknar kompostgaller och en kattlåda men det ska vi få låna av Monica (lådan alltså).
Får smita förbi Biltema för gallret nån dag innan jobbet.

Koppel har vi i massor och ett eget halsband köper vi när vi har fått henne och kan prova ut ett fint i butik.
Jag vet att dom växer ur sina halsband snabbt men det första halsbandet är lite speciellt och något man sparar på.

Valpkurs är också bokad, bara att betala avgiften. den börjar 21a Mars så det ska bli roligt!


Skålarna och en av leksakerna! :)


RSS 2.0