20 hela veckor gångna! :)Mamman:


Nu har du äntligen kommit till halva graviditeten. Från 20:e veckan växer magen mer regelbundet och blir större. Livmoderns storlek mäts från pubisbenet upp till toppen av livmodern, det är det som kallas symfus-fundus mått. Vanligt mått den här veckan ligger mellan 18-20cm. Måttet kommer att öka med ungefär 1 cm i veckan. Eventuellt har din navel nu börjat puta ut och kommer att fortsätta vara på det viset tills efter förlossningen. En del har problem med att andas när lungorna blir hopträngda med de inre organen. Det kan man känna av ända tills magen börjar sjunka de sista 4-6 veckorna om du är förstföderska och något senare om du fött tidigare. Barnet:


Barnets hud är nu täckt av en vit fet krämig substans som kallas vernix. Fettet skyddar barnet mot fostervattnet. Ibland kan man se spår av det här fettet på barnet efter det är fött. Barnet väger nu ungefär 270 gram och är ca 16 cm långt i sitthöjd.
Vid ultraljud kan man fastställa fostrets ålder på en vecka när eftersom man vet att huvudet i denna ålder har en diameter på 5 cm. 
Efter 20:e veckan så bildas nästan inga nya nervceller alls i hjärnan på fosteret. Däremot ökar antalet gliaceller ända tills ditt barn är 2 år. Det är de celler som förser nervcellerna med näring.

Kommentarer
Postat av: Yvonne och Morfar

Vi följer barnets utveckling genom dina bilder,jätteroligt och intressant.Var rädd om dig,kom gärna och hälsa på.♥♥

2011-10-13 @ 10:31:51
Postat av: Kajsa

åh, vad spännande och roligt!

Jag älskade att vara gravid. Jag vill också ha bebis i magen!

Stora kramar från familjen Redman

2011-10-16 @ 12:01:16
URL: http://redman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0