Utställning Österbybruk 2011

I helgen var Ayala iväg på två utställningar, först i Vallentuna på lördagen men då var hon iväg själv med Mocca och där lyckades hon slå sig fram till en placering som 4e bästa tik i sin ras med CK (
Certifikatkvalitet (Ck)
Certifikatkvalitet (Ck): En i alla avseende typiskt och korrekt byggd hund med så framträdande förtjänster och så oväsentliga fel, att den är ett utmärkt avelsresultat, kan anses vara av certifikatkvalitet. Källa: SKK.se). Vi blev väldigt stolta då hon inte har ställts ut sen förra sommaren matte har varit lite dålig på att träna. Men det fixade ju Ayala galant ändå så klart ;)
PÅ söndagen så var det dags att stiga upp kl 05.30 för att göra i ordning sig, kl 07.00 styrde vi kosan mot Österbybruk norr om Uppsala. Det hade utlovats uppehåll med solchanser så vi höll tummarna för att slippa regn.
Väl på plats så satt vi upp stolar och bur och att säga att vi hade det varmt och mysigt vore att ljuga. Det blåste iskalla vindar och självklart så började det regna, inget ösregn men endå. Vi satt under paraply och huttrade fast hundarna hade det rätt bra i sin bur med filt runt.
Ayala startade i Juniorklasen och gick segrande hem med ett Excellent samt ett Ck. Det innebar att hon skulle tävla mot resterande vinnande tikar. I den slutgiltiga konkurrensklassen så blev hon 2a bästa tik med r-cert, behöver jag säga att matte var mäkta stolt över sin lill-tjej! :)
Lagom till att vi började plocka ihop våra grejer runt ett tiden så sprack det så klrt upp och solen tittade fram och värme skönt, alltid samma visa :) Men men, vi var nöjda ändå!
Omdömet löd som följer (på engelska):
"17 month old female, excellent feminine head and expression, nice dark eyes, clean stop, very good expression, excellent topline, excellent lenght of neck, correct front, level topline, excellent texture of coat, moves well coming and going."
Domare: Vincent O'Brien
Jag och Ayala väntar huttrandes på vår tur
Juniorklass
I väntan på vår tur...
På språng!
Tre fina rosetter till samlingen :)
En i alla avseende typiskt och korrekt byggd
hund med så framträdande förtjänster och så
oväsentliga fel, att den är ett utmärkt avelsresultat, kan anses vara av certifikatkvalite

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0