Kolmården med familjen Svensson

Förra helgen åkte hela familjen Svensson till Kolmården.
Vi åkte tidigt på lördagsmorgonen, jag och Fredrik klev upp kl 05.00, åt frukorst, gick ut en kortis med hundarna och sen åkte vi till Västerås och lämnade dom till min mamma. Sen åkte vi vidare till Bettan och Sofie där resten av famijen höll på att packa för fullt.

Eftersom jag hade stukat foten så hade vi dessutom med oss en rullstol, jag skulle inte klarar av att gå en hel dag på kryckor, speciellt inte på kuperade Kolmården. Vi kom iväg lite sena runt halv åtta och körde raka vägen till Norrköping.
Vi hade bokat in oss på ett trevligt vandrarhem som egentligen var en Folkhögskola.
Marieborgs Vandrarhem hette det och vi kan verkligen rekomendera det.

Vi hade en jätte trevlig dag med perfekt väder och Fredrik var väldigt snäll som släpade runt mig så länge.
Vi var alla helt slut när vi väl åkte hem igen till vandrarhemmet.
Vi stannade till i Norrköping och köpte med oss pizzor, egentligen hade vi tänkt grilla men alla var för trötta för sådana avancerade aktiviteter :)

Dag två, söndagen, så åkte vi först till Tropicarium och tittade på fina fiskar, hajar, pratade med papegojor och klappade Igelkottfiskar. Jo, faktiskt. En Igelkottfisk i rockornas akvarium var jätte nyfiken och kom fram så fort man hade fingrarna i vattnet, den var SÅÅ söt.

Efter det så for vi vidare till Löfstad Slott, några mil söder om Norrköping, där gick vi på en jätte intressant guidad tur och fick se många vackra saker. Vi köpte också lite fina saker, bland annat en otroligt vacker glasskål på hög fot med ett glaslock. Den var jätte vacker och väldigt billig så vi var supernöjda. Tyvärr så lyckades den rammla ur bilen på hemvägen när vi stannade för att äta lunch så den höll inte ens ända hem *snyft*

Men allt som allt en jätte trevlig och rolig helg, det var så skönt att få komma hemifrån efter att ha suttit isolerad så länge hemma. Det behövdes verkligen!


Krymplingen, Bettan och FredrikFamiljen Svensson


En Kamel-hög eller en hög kamel?


Vid "klapp-pölen"


Den söta Igelkottfisken (ja den heter faktiskt så)


Ett sånt här kök skulle man ha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0